Snoobi in gebruik bij Nationaal Fonds tegen Kanker

Het Nationaal Fonds tegen Kanker (NFtK) is een goed doel dat zich inzet voor een Langer Beter Leven van mensen met kanker. Dat doen zij door de waarde van voeding, bewegen en welzijn na de diagnose beter in beeld te brengen waarbij er een vaste plek voor deze onderwerpen binnen een behandeling komt.

Onder welzijn verstaan ze met name psychosociale hulp gericht op het geestelijke en lichamelijk welbevinden; denk hierbij aan het omgaan met stress, angsten en depressies.

Deze hulp wordt aangeboden door zorgprofessionals en ook binnen circa 75 inloophuizen, waar mensen geconfronteerd met kanker en hun naasten terecht kunnen met hun verhaal.
Veel aandacht wordt besteed aan voorlichting, patiëntgerichte projecten en gericht wetenschappelijk onderzoek. De website tegenkanker.nl is een belangrijk onderdeel van de communicatiestrategie.

Voorbeelden van onderzoek

We spreken met drs. Lon Claassen, directeur van de NFtK. Hij geeft een voorbeeld van een van de onderzoeken waaraan ze een bijdrage hebben geleverd.
“Bij het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven wilden chirurgen bij patiënten met darmkanker de ernst en hoeveelheid aan complicaties (circa 50%) tijdens en na een operatie terugdringen. Zij hadden een idee voor een programma om patiënten fitter aan een operatie te laten beginnen door hulp te bieden bij het stoppen met roken, voeding te verbeteren, spierkracht te vergroten en de familie te begeleiden. Het NFtK heeft, dankzij haar donateurs, voor de pilot 100.000 Euro beschikbaar gesteld aan een onderzoek met 50 patiënten. Op basis van het succes van deze eerste studie is ook het KWF gaan steunen.
Daarnaast is er geld beschikbaar gekomen van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA). Daarmee wordt er op dit moment in Nederland het programma Fit4Surgery uitgerold voor dikkedarmkanker.”
Het NFtK hoopt dat binnen een paar jaar alle mensen na de diagnose een fitheidsbevorderend programma krijgen aangeboden. Groter succes van de operatie met minder complicaties, een sneller herstel en een betere kwaliteit van leven voor de patiënt – dat is het doel.

Het KWF (Koningin Wilhelmina Fonds) is in Nederland het grootste goede doel dat actief is binnen de gezondheidszorg en kan zich dus met veel middelen richten op, met name, kankerbestrijding. Het Nationaal Fonds tegen Kanker daarentegen is een zeer  kleine speler. Of zoals Lon Claassen het noemt: “een kruimel die in staat is als katalysator te werken”. Ze gebruiken allerlei fondsenwervende technieken, zoals mailings, zowel op papier als online. Daarnaast worden ook social media en evenementen ingezet.

Snoobi’s bijdrage en ondersteuning

Charles Odinot, directeur van Snoobi zegt dat “we met plezier een steentje bijdragen aan een goed doel als dit. Daarnaast werken we samen met Snoobi Partner Ionmoon, die heeft gezorgd voor de structuur en vindbaarheid van de website en die ook de invulling van een Google Grant (gratis adverteren in Google Ads voor non-profitorganisaties) regelt.”
De website tegenkanker.nl is een plaats waar per maand circa 35.000 mensen antwoorden op hun vele vragen over kanker kunnen vinden.

Snoobi Technology B.V. biedt het NFtK als ondersteuning het gebruik van Snoobi Analytics aan voor diepgaande anonieme analyses van het gebruik van de informatie op de website. Lon Claassen heeft niet zo veel tijd om zelf dagelijks naar de resultaten van zijn website te kijken, maar zegt “als je geen inzicht hebt in wat er op je website gebeurt, weet je eigenlijk niets.” Ionmoon samen met Snoobi zorgt daarom voor een gedegen rapportage om resultaten en probleemgebieden in kaart te brengen.

Meer informatie

Meer informatie over deze organisatie op hun website: www.tegenkanker.nl
Snoobi heeft verschillende mogelijkheden voor non-profit organisaties en instellingen met een ANBI-status. Neem contact met ons op voor informatie.

Find out more about our solutions