Uitspraak inzake gegevensbescherming in Oostenrijk

De Oostenrijkse privacytoezichthouder heeft geoordeeld dat de website netdoktor.at in strijd handelt met de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming, ook wel GDPR) door het gebruik van Google Analytics. Ze hebben vastgesteld dat IP-adressen en identificatiegegevens van bezoekers die worden gebruikt in cookies of andere opslagmethoden als persoonlijke data moeten worden beschouwd. De overdracht van deze gegevens is dus in strijd met hoofdstuk V van de AVG.

Zoals toegelicht in het artikel van TechCrunch (zie onderstaande link) kan het besluit verstrekkende gevolgen hebben, aangezien het een precedent schept voor het gebruik van tools die de overdracht van Europese persoonsgegevens naar de VS vereisen voor verwerking. Het benadrukt de noodzaak voor dataverwerkers om aanvullende maatregelen te nemen ter verbetering van de standaardbepalingen, om te voldoen aan de EU-wetgeving.

Veel websites gebruiken Google Analytics en eigenaren zouden zich zorgen moeten maken over privacy van gegevens en AVG-implicaties.

Als u Snoobi Analytics gebruikt – een van de oplossingen van Snoobi, die in overeenstemming is met de AVG –  kunt u er zeker van zijn dat alle gegevens worden opgeslagen in Finland (voor onze Finse klanten) of in Duitsland (voor alle andere Europese klanten). De verzamelde gegevens worden ook nooit gedeeld met derden en zijn uitsluitend voor gebruik door de eigenaar van de website. Meer informatie over de oplossingen met Snoobi’s AVG-compatibele oplossingen op de Snoobi Solution-pagina’s (Engels)

Meer lezen – een selectie van de vele online artikelen

Neem contact op voor meer informatie of voor een demonstratie